Testen voor Toegang op forten en kastelen

Wie naar cultuur snakt, kan de komende periode één van de forten of kastelen in Nederland bezoeken! Bezoekers kunnen op de website van de deelnemende locatie een tijd reserveren en worden daarna geleid naar de afsprakenplanner van de gratis sneltest in de buurt. Met een negatief testbewijs dat maximaal 40 uur oud is, kan men vervolgens het cultureel erfgoed betreden. Kinderen t/m 12 jaar hoeven overigens niet getest worden. De locaties doen mee aan deze pilot om ervaringen op te doen met (snel)test-infrastructuur. Uit voorzorg blijft het protocol monumenten wel van kracht en wordt het publiek gevraagd de 1,5 meter afstand in acht te nemen. Hieronder vindt je de forten en kastelen die je kunt bezoeken.

Bezoek GeoFort op 9, 10 en 11 april!

Geofort

GeoFort heeft de afgelopen tijd maar liefst 4 nieuwe museumonderdelen ontwikkeld

GeoFort mag drie dagen bezoekers ontvangen in haar museum als onderdeel van een pilot van het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen. Bezoekers van het museum en de WereldPan mogen uitsluitend komen als ze zich vooraf hebben laten testen op Corona. Met uitzondering van kinderen tot 13 jaar, die hoeven zich niet te laten testen. Kom dus naar het interactieve museum over de toekomst van de planeet aarde en het pannenkoekenrestaurant de WereldPan! GeoFort heeft de afgelopen tijd maar liefst 4 nieuwe museumonderdelen ontwikkeld. Het gaat onder andere om de ‘energiefiets’, waarbij je moet proberen om voldoende energie voor je eigen huishouden bij elkaar te fietsen. Ook nieuw is een zaal met een groot ‘green screen’. Hier kan je een foto van jezelf maken met een achtergrond van een toekomstscenario naar keuze. Denk je dat de Chinese muur straks in een woestijnlandschap ligt of denk je dat er juist meer bossen gepland gaan worden? De bezoeker ervaart dat de mensen die nu op aarde leven zich tot de laatste generatie mogen rekenen die actief de klimaatveranderingen kunnen afremmen…

De Coronatest gaat via www.testenvoortoegang.nl (t/m 12 jaar uitgezonderd van een test).
Toegang tot het museum moet gereserveerd worden via: www.geofort.nl
Het museum is deze drie dagen open van 10.00 tot 18.00 uur. Horeca De WereldPan is van 11:00 tot 20:00 geopend (keuken van 12:00 tot 19:00).

Gratis naar het Vestingmuseum op 9, 10 11 april!

Vestingmuseum Naarden

Bezoek het bolwerk van de geschiedenis

Vanaf woensdag 7 april kun je op de website een tijdslot voor kaarten reserveren. Je ontvangt per mail van een bevestiging met een link om een afspraak te maken voor een gratis Covid-19 test. De testuitslag ontvang je per mail met een unieke code. Bij een negatieve testuitslag maak je met die code een anoniem testbewijs d.m.v. een QR-code in de CoronaCheck App. De App is zo gemaakt dat het Nederlands Vestingmuseum uitsluitend kan zien of we je toegang mogen verlenen of niet. Gegevensverwerking gebeurt anoniem en conform de AVG-richtlijnen. Omdat je best wat moeite moet doen om ons te mogen bezoeken, krijg je van Het Nederlands Vestingmuseum voor deze dage GRATIS entree! Per tijdvak zijn er max. 30 kaarten beschikbaar. De tijdvakken zijn A). 10:30-12:30 uur, B). 12:30-14:30 uur en C). 14:30-16:30 uur.
Kijk op www.testenvoortoegang.nl voor meer informatie en antwoord op de meeste vragen.

CRASH is open op 9, 10 en 11 april!

Fort Aalsmeer | Crash Air war - and Resistance Museum '40-45'

Leren niet te vergeten en niet vergeten te leren

CRASH Luchtoorlog- en verzetsmuseum ’40-’45 doet mee aan een proefopenstelling in het kader van het onderzoeken van mogelijkheden om in de tijd van COVID-19 open te kunnen. Zodoende zal het museum op 9, 10 en 11 april open zijn onder een streng gereguleerd project met volle inachtneming van de Corona-richtlijnen. Het CRASH Museum bestaat dit jaar 30 jaar. Van 9 t/m 11 april ben je van harte welkom van 11:00 uur tot 16:00 uur. Een voorwaarde voor bezoek is dat alle bezoekers van ons museum in het bezit zijn van een snel test waarmee u kunt aantonen niet met corona te zijn besmet. Die test mag maximaal 40 uur oud zijn.

Het museum bevat een unieke collectie voorwerpen en documentatie over de Tweede Wereldoorlog en dan vooral over de luchtoorlog boven Nederland en over het verzet. Er is een aantal vaste exposities te bekijken over de Meidagen van 1940, de lucht oorlog, het verzet en onderduiken. Daarnaast zijn er tijdelijke exposities met wisselende onderwerpen. Ook is er een radiokamer waar regelmatig wereldwijd contact wordt gelegd met oude zend-ontvangers uit de Tweede Wereldoorlog.

Reserveer je kaarten voor bezoek: Kaarten reserveren

 

Loevestein tijdelijk open op 21, 22 en 23 april!

Slot Loevestein

Ontdek de ontsnapping en het gedachtegoed van Hugo de Groot

Hoera! Loevestein mag tijdelijk open op 21, 22 en 23 april! We kunnen niet wachten jullie weer te ontvangen. Loevestein doet mee aan de pilot voor tijdelijke heropening van musea. Binnenkort kan iedereen met een Museumkaart een ticket met tijdslot boeken. Met een negatieve sneltest zorgen we samen voor een veilig uitje! Hou onze socials in de gaten voor meer informatie! Lees meer: www.slotloevestein.nl/sneltestpilot