Escaperooms

Een rage onder kinderen én volwassenen: de escaperoom. In veel steden wemelt het er inmiddels van, maar voor extra sfeer en mysterie ga naar een echt fort, vesting of kasteel.  Een escaperoom bezoeken met kinderen is een aanrader. Kinderen verdiepen zich al snel in het oplossen van raadsels en dragen actief bij tot een succesvolle ontsnapping.

Bekijk hier de spannendste escaperooms:

Escaperoom Den Helder

Fort Westoever (Den Helder)

Een unieke escapebeleving van 2 uur lang

De tijd tikt weg, je hebt slechts 60 minuten. Lukt het jullie om een nieuwe cyberwar te voorkomen? Ga de uitdaging aan in de Control Room en de Engine Room op Fort Westoever! Danger No Voltage in Den Helder heeft twee escaperooms waarbij je een uur lang in de voetsporen stapt van de Marine Unit Technical Support.

Escapegame Fort K

Fort de Kwakel

Geheimzinnig genootschap ‘Activae Aqua Alsmare'

Het geheimzinnige genootschap ‘Activae Aqua Alsmare’ heeft Fort de Kwakel gekraakt om onderzoek te doen naar het bijzondere water dat eronder ligt opgeslagen. Ga in een team van maximaal 8 personen de uitdaging aan om het fort binnen te dringen en meer over dit genootschap te weten te komen. Lukt het jullie om binnen 80 minuten het genootschap te infiltreren? Al spelende leer je over de functie van het fort, over de Stelling van Amsterdam en over de kracht en het nut van water. Het eerste deel (5-15 minuten) vindt buiten het Fort plaats, de rest is binnen. Op het Fort zijn diverse drank- en eetarrangementen mogelijk.

Het Von Braun Mysterie & The Great Escape (IJmuiden)

Forteiland IJmuiden

Escape van een wel heel bijzondere locatie!

Forteiland IJmuiden, onderdeel van de Stelling van Amsterdam, Unesco Werelderfgoed, is dé locatie voor een spannende Escape. Je wordt met de boot naar het Forteiland gebracht en dan kan de Escape beginnen. Er zijn 2 mogelijkheden om te “Escapen”: het Von Braun Mysterie: Een escaperoom in een bunker uit de 2e wereldoorlog of The Great Escape: Eén eiland, maximaal 4 uur de tijd.

De Cryptograaf

Fort C (Muiden)

Ontrafel het mysterie

Een oud fort, een geheime kamer, een mysterieus object. Dit object was waarschijnlijk van De Cryptograaf. Wie was hij en wat is dit apparaat? Kom langs en ontdek… De Cryptograaf is een escaperoom, waar het doel niet is om te ontsnappen, maar om het mysterie van De Cryptograaf te ontrafelen. Dit doe je door lastige en unieke digitale en analoge puzzels op te lossen. Dit alles verwerkt in een gigantische puzzel-box.

Fort Escape

Fort Vechten (Bunnik)

Historisch oud en digitaal nieuw ontmoeten elkaar

De escape room op Fort bij Vechten bestaat uit maar liefst drie mysterieuze afgesloten ruimtes, afgewisseld met uitdagende en actieve buitenopdrachten. De verschillende teams worden uitgerust met een moderne smartphone om de juiste route dwars door, onder en over het historisch fort te ontdekken.

Elements

Fort Pannerden (bij Nijmegen)

Real-life game

De ‘real-life game’ in de duistere gangen op Fort Pannerden heet Elements. Met een kist vol raadselachtige instrumenten duik je in een onbekende wereld. Al snel kom je erachter dat een geheimzinnig probleem ons land bedreigt. Waan je weg door de elementen vuur, water, aarde en lucht om steeds één ruimte verder te komen en red Fort Pannerden!

Escaperooms & VR Escapegames

Fort Markenbinnen (bij Purmerend)

FORTtreffelijk is dé plek waar het gebeurt

Er zijn op dit fort meerdere escaperooms; twee zijn spannende kamers waaruit je kunt ontsnappen als je de puzzels oplost en daarmee de code bemachtigt. En één die je terugbrengt naar de Tweede Wereldoorlog. Een superspannende activiteit waarbij al je zintuigen op scherp moeten staan en samenwerken de sleutel is om op tijd te ontsnappen! Daarnaast zijn ze aanbieder van Ubisoft VR escapegames! Ze beschikken op dit moment over 4 award-winning games die je kunt spelen. De games variëren van moeilijkheidsgraad, leuk voor een beginnende speler en een meer ervaren speler dus!

Escape the gate

Gevangenpoort (Bergen op Zoom)

Kom jij er nog wel uit?

In “Escape the gate” krijg je precies 60 minuten om het daglicht weer in de ogen te kijken. Je daalt de smalle wenteltrap af naar beneden, daar waar de muren anderhalve meter dik zijn. Je komt uit op een vergeten cel met een zware, houten traliedeur. Tussen de spijlen door zie je opgestapelde spullen: stoffig en oud, heel oud. Hier is duidelijk al jaren niemand meer geweest. Van wie waren die spullen? De cipiers? Gevangenen? Niemand weet het. Even twijfel je nog om binnen te stappen. In deze toren zijn immers 450 jaar lang mensen opgesloten in afwachting van hun vonnis.

Het Medicijn en De Bomkelder

Fort Lunet (Raamsdonkveer)

Durf jij met je team de uitdaging aan?

Dit fort  heeft twee spectaculaire escaperooms, namelijk ‘Het Medicijn’ en ‘De Bomkelder’. Beide kamers hebben te maken met de geschiedenis van dit oude fort maar dan in een geheel andere tijdperiode. Laat je opsluiten en probeer te ontsnappen binnen 60 minuten! Wanneer de deur achter je in het slot valt gaat de tijd in en onthoud… die tijd tikt sneller dan jij denkt.

Online escape game

Fort Kijkduin

Bevrijd de directeur van het fort

Beweeg je net als in een echte escape room door de gangen van Fort Kijkduin, maar dan online vanuit je woonkamer. Door middel van unieke 360 graden fotografie ontdek je het Fort als nooit tevoren. Kijk, lees en luister goed en help ons de directeur te bevrijden!