Eten en drinken rond de feestdagen

Genieten van heerlijk eten en drinken in de waterlinies. Van oesters tot bitterballen, op veel forten vind je de mooiste eetgelegenheden. Lekker eten en borrelen met vrienden of familie op zulke bijzondere locaties… Wie wil dat niet?

Lunchen in Muiden

Fort H

Unieke ervaring in het historische Fort H

Fort H, gebouwd in 1875 en van oorsprong deel van de Stelling van Amsterdam, doet nu dienst als prachtig restaurant. Het is hier genieten van wereldse gerechten en heerlijke wijnen. Maak kerst onvergetelijk met een heerlijke kerstlunch bij Fort H in Muiden! Kom genieten van gerechten met eend, bospaddenstoelen en hertenrugfilet.

Fine dining in Nieuwegein

Fort Jutphaas

Restaurant Celine

Gelegen in Fort Jutphaas, een stoer en ruig fort, centraal gelegen in de provincie Utrecht, staat ons restaurant in het teken van een pure, maar rauwe stijl van koken en een verfijnde bediening met oog voor detail.

Pannenkoeken in Herwijnen

GeoFort

Wereldse pannenkoeken

Ben je klaar met alle haute cuisine van de feestdagen? Kom dan een lekkere Hollandse pannenkoek eten op Geofort. Geniet van de pannenkoeken in het sfeervolle restaurant op het historische forteiland. Naast het terras ligt de speurtuin van GeoFort, waar kinderen zich uit kunnen leven met schaken, bamboe bouwen en klimmen en klauteren over de bunker. De speurtuin is gratis toegankelijk.

Lunchen in Vuren

Fort Vuren

Ultiem genieten

Heeft u een dagje heerlijk gefietst of gewandeld? Sluit de dag af met een overheerlijke maaltijd bij restaurant De Fortwachterij. Je kunt hier genieten van een smakelijke lunch, lekkere hapjes, wijn en speciaalbier.

Dineren en lunchen in Asperen

Fort Asperen

Lunchen, borrelen of weekends dineren

Fort bij Asperen is niet enkel een mooi torenfort. Naast het torenfort is een unieke Genieloods gelegen, omgetoverd tot een horeca locatie. De menukaart is veelzijdig,  van lunch tot een weekenddiner en van appelgebak tot heerlijke bittergarnituren en borrelplanken.

Lunchen in Vijfhuizen

Fort 5

Koffie, lunch en borrel

Fort 5 is een bijzondere plek waar je heerlijk kunt eten. Geniet van gerechten gemaakt met lokale, duurzame en smaakvolle ingrediënten terwijl je jouw ogen uitkijkt op deze historische en kunstrijke locatie.

Winter Gagel in Utrecht

Fort de Gagel

Winterse sfeer op het forteiland

December is aangebroken en dat betekent dat het tijd is voor Winter Gagel op het eiland aan de rand van Utrecht! Vanaf 6 december is het fort volledig gehuld in kerstsfeer. Kom langs bij de Fort de Gagel en geniet onder de grote buitentent bij het kampvuur of volg dagelijks een rondleiding in de kerstvakantie.

Koffie met taart of lunch in Bunnik

Fort bij Vechten

Brasserie bij het Waterliniemuseum

Brasserie X is een sfeervolle eetgelegenheid op Fort bij Vechten met nadruk op verse en huisgemaakte seizoensgerechten. De perfecte plek voor koffie met ambachtelijke taart, een snelle lunch of een winterse borrel.

Lunchroom met verse producten in Heijningen

Fort Sabina

Brasserie de Klestmajoor

In de gewelven van de grote kazerne van het grote Fort Sabina vind je lunchroom ‘de Kletsmajoor’. Je kunt hier heerlijk vertoeven onder het genot van een kop kwaliteitskoffie/thee.

Onthaasten in Werkendam

Fort Altena

Lunchen in de gerestaureerde B-kazerne

Even lekker onthaasten? Kom dan genieten van al het lekkers dat onze brasserie te bieden heeft. Van een vers opgeschuimde cappuccino met appelgebak tot één van hun lekkere lunches, of een borrel met bittergarnituur, bij deze brasserie ben je aan het juiste adres!

Koffie, lunchen & loungen

Fort aan de Buursteeg

Lounge in de Grebbelounge

Koffie, lunchen & loungen is het concept van dit prachtig gelegen restaurant. Met uitzicht over het fort bevindt u zich midden in een prachtig stukje natuur. Hier kun je genieten van (h)eerlijke gerechtjes waarbij je de keuze hebt uit koud, warm & zoet. Gerechtjes waarmee je kunt loungen of zelf een diner kunt samenstellen. Naast deze kleine gerechtjes serveert restaurant Grebbelounge ook echte “bunkergerechten”.

Thuishaven van de Biesbosh in Raamsdonkveer

Fort Lunet

Spaanse Pinxos en speciale biersoorten

Fort Lunet is de thuishaven van de Biesbosch. Hier kun je het hele jaar terecht voor een hapje en een drankje in een ongedwongen sfeer. Binnen de poorten van het fort valt er altijd wel iets te beleven

Bijzonder dineren nabij Amsterdam

Vuurtoreneiland

Midden in het IJmeer

Vuurtoreneiland is een uniek stukje natuur in eigen stad. In een ruig landschap vind je loslopende dieren, zeldzame flora, een vervallen fort en Amsterdams’ enige vuurtoren. Gelegen in het Markermeer bij Durgerdam, is Vuurtoreneiland alleen per schip te bereiken. Het table d’hôte menu wordt bereid met regionale producten, ouderwetse ambachtelijke technieken en wordt voornamelijk op open vuur bereid. Eten met karakter en een bijzonder verhaal.

Fort Noxx in Hoofddorp

Fort van Hoofddop

Vega, Vis & Vlees op culinaire wijze bereid

De Brasserie van Fort NOXX in het restaurant van de “verborgen schat in het hart van de Haarlemmermeer”.  Ga gezellig eten in de Brasserie. De warme sfeer, de bankstellen, hoge tafels bij het raam, hangende tafels aan de gewelven, de open keuken en een glimlach van de medewerkers. Kortom; Schuif gezellig aan!

Bij de Fortwachter in Nieuwegein

Fort Jutphaas

Groen koffiehuis, B&B én buitenplaats

Bij de Fortwachter is gevestigd in de fortwachterswoning van Fort Jutphaas. In de groene omgeving waar je uitstekend kunt wandelen, kun je een heerlijk kopje koffie of thee drinken, een taartje eten, genieten van een biertje of van de lunch. Er is ook een B&B waar je heerlijk kunt overnachten. Bij de Fortwachter is het mooiste, groene verborgen plekje van Nieuwegein. Strijk neer op het fijne picknickterras en geniet van de vogels, vlinders en konijntjes. Kinderen kunnen heerlijk komen spelen in de speeltuin.