Fort in het donker

Zaterdag 30 oktober dooft Nederland massaal het licht tijdens Nacht van de Nacht en op 30 en 31 oktober 2021 is het Halloween weekend. Ook de waterlinies in Nederland doen mee. Op diverse forten, bunkers en vestingen worden nachtelijke activiteiten georganiseerd. Wij zetten hieronder de leukste activiteiten in de spotlight tijdens Nacht van de Nacht en Halloween. Bekijk het volledige aanbod in onze agenda.

Nacht van de Nacht (Uitverkocht)

Forteiland Pampus

Ervaar het donker op Pampus!

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi Pampus in duisternis is tijdens Nacht van de Nacht! Álle lampen op het eiland gaan uit, het enige licht dat aanstaat is kaarslicht. Stap op 30 oktober op de boot voor dit avontuur.

Halloween

Fort Sabina

Griezelig leuk!

Griezelen maar dan wel leuk voor kleine en grote Griezels, naar oud Keltisch gebruik. Beetje spannend, niet te gek. Vrouwe Sabina ontvangt jullie op zaterdag 30 oktober vanaf 19.30 uur in de doorgang en pas na haar toestemming mag je in kleine groepen de tocht op het fort vervolgen.

Nacht van de Soldaat

Fort Pannerden

Een spannende, leerzame beleving voor jong en oud

Ontdek op zaterdag 30 oktober hoe het soldatenleven eruit zag vóórdat elektriciteit het fort verlichtte. Op de laatste dag van het jaar met zomertijd kan men ervaren hoe het voor de soldaten in het fort was om te leven en te werken zonder elektriciteit én dus soms in het donker. Al lopend door de schemering volgt er een route door het fort die langs verschillende soldatenverhalen en verschillende soorten klusjes gaat die soldaten moesten doen.

Nacht van de Nacht

Fort Maarsseveen

Ontdek hoe mooi de nacht is!

Op Fort Maarsseveen organiseren ze diverse leuke activiteiten rondom het thema Nacht van de Nacht op zaterdag 30 oktober. Dan doven ze de lichten, ontsteken de kaarsen en geven ze het duister vrij spel onder de sterren. De keramiekdames zullen het vuur van hun rakustoken opporren, we bekijken de sterren van dichtbij en we halen weer wat spannende verhalen van stal.

Nacht van de Nacht

Fort Benoorden Spaarndam

Het fort heet niet voor niets Het Donkerst Fort

Tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 30 oktober gaan in Fort Benoorden in Spaarndam alle lichten uit, behalve de kaarsjes binnen en de zaklamp van de gids! Beleef een spannende tocht door het oude fort onder begeleiding van een gids!

Nacht van de Nacht Munnikenland

Slot Loevestein

Struin in het donker

Kom tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 30 oktober naar het Munnikenland rondom Slot Loevestein en struin in het donker mee door de ruige riviernatuur. Onderweg vertelt de gids van Staatsbosbeheer over de dieren die hier ‘s nachts actief zijn. Wie weet sta je oog in oog met een rode geus of konikpaard.

Nacht van de Nacht

Waterliniemuseum Fort bij Vechten

Lichtjesroute

In het donker zelf het Fort bij Vechten ontdekken? Dat kan! Eenmaal per jaar, tijdens de Nacht van de Nacht, op 30 oktober gaat Fort Vechten open in de avonduren, gaan de lichten uit en kun je in het donker een (led) kaarsjes route volgen. De gidsen, die langs de lichtjesroute staan opgesteld, vertellen van het Fort iets over de historie, de natuurwaarden en de dieren op het fort.

Naargeestige nachttours

Muiderslot

Tijdens Halloween spookt het kasteel....

Op 30 en 31 oktober 2021, het Halloween weekend, zijn er avondtours door een donker en verlaten kasteel. De schaduwzijde van het Muiderslot en duistere gebeurtenissen uit het verleden worden onthuld. Alleen geschikt voor mensen met een stevige maag!

Halloweenmarkt

Vesting Den Helder

Griezelen met de Halloweenmarkt

Midden in de stad klinken spookachtige geluiden op donderdag 28 oktober terwijl het publiek massaal komt kijken wat er zoal te beleven is. Overal in het centrum van Den Helder staan marktkramen opgesteld met interessante en vooral spannende aanbiedingen.

Nachtwandeling

Werk aan het Spoel

Wandeling met kunstenaar Koen Moonen

De kunstenaar Koen Moonen is samen met de inwoners van Culemborg wandelingen gaan maken op diverse plekken in en rondom de Uiterwaarden. De resultaten die voortvloeide uit deze wandeltochten en gesprekken worden getoond op zaterdag 30 oktober. Wandel mee met en allerlaatste wandeltocht met Koen rondom Werk aan het Spoel plaats! Voor een lekkere kop koffie met een stuk appeltaart of een diner om de tijd te overbruggen, tussen de expositie en de wandeling kun je terecht bij Caatje aan de Lek

Halloween Fort kids

Fort Sint-Michiel

Kom gezellig verkleed naar het museum en doe mee!

Op 31 oktober hebben we een Halloween middag in het fort museum voor kinderen van 6-12 jaar. We gaan samen een pompoen uithollen, je kunt je laten schminken en draaien natuurlijk toffe muziek in onze Halloween disco.

Halloween Minecraft wedstrijd

GeoFort

Bouw ook mee aan de wedstrijd

Doe nu mee met de nieuwe wedstrijd van GeoCraft en GeoFort, het thema is Halloween! Bouw een spookhuis, een reuzenskelet of een ander halloweenbouwwerk en verras de jury! Bouw ook mee aan de wedstrijd en maak kans op 2000 Geo en vrijkaarten