Fort in het donker

Zaterdag 28 oktober 2023 dooft Nederland massaal het licht tijdens Nacht van de Nacht en op 28 en 29 oktober 2023 is het Halloween weekend. Ook de waterlinies in Nederland doen mee. Op diverse forten, bunkers en vestingen worden nachtelijke activiteiten georganiseerd. Wij zetten hieronder de leukste activiteiten in de spotlight tijdens Nacht van de Nacht en Halloween.

Bekijk het volledige aanbod in onze agenda.

Nacht van de Nacht

Forteiland Pampus

Ervaar het donker op Pampus!

Ontdek hoe mooi Pampus in duisternis is tijdens Nacht van de Nacht op zaterdag 28 oktober 2023. Een boottocht over het verstilde IJmeer. Duizenden sterren boven je hoofd. Een eiland in het duister. Een fort vol kaarslichtjes… en een glaasje soep om je handen aan te warmen…

Halloween's Horror Circus

Fort Sabina

Griezelig leuk!

Hou jij ook niet van CLOWN’s ? Dat moet je op 27 oktober 2023 echt naar SABINA’s HALLOWEEN HORROR CIRCUS komen. We beginnen om 19:30 en dat tijdstip is aangepast aan de kinderen. Vanaf 20 uur alleen nog maar voor de moedigen van hart die graag een clown, een verknipte circus directeur of een van de andere griezels wil zien. In het totaal doen er ongeveer 50 acteurs aan mee. Dat beloofd dus wat!

Het verhaal? De circus directeur heeft door een stomme fout de circustent laten afbranden, geen mens en zeker geen clown heeft dat overleefd. En toch, vanavond komen ze allemaal weer naar Fort Sabina. Dus laat je verrassen met een heerlijke griezeltocht op het fort.

Nacht van de Nacht

Fort Maarsseveen

Ontdek hoe mooi de nacht is!

Op Fort Maarsseveen organiseren ze diverse leuke activiteiten rondom het thema Nacht van de Nacht op zaterdag 28 oktober 2023. Dan doven ze de lichten, ontsteken de kaarsen en geven ze het duister vrij spel onder de sterren. De keramiekdames zullen het vuur van hun rakustoken opporren, we bekijken de sterren van dichtbij en we halen weer wat spannende verhalen van stal.

Nacht van de Nacht

Fort Benoorden Spaarndam

Donkerste Fort in Velserbroek

Tijdens de Nacht van de Nacht opent Fort Benoorden Spaarndam op zaterdag 28 oktober 2023 exclusief haar deuren voor een select groepje bezoekers. Deze duistere rondleiding werpt licht op kunst, cultuur, architectuur en verleden.

Halloweenmarkt

Vesting Den Helder

Griezelen met de Halloweenmarkt

De Halloweenmarkt op donderdag 26 oktober 2023 is in een prachtige griezelsfeer en iedereen wordt gevraagd om ook in spoken-, griezels of tovenaars outfit te komen. Natuurlijk ontbreken ook de vuurkorven niet om zelf Marshmallows te roosteren onder leiding van de Opperheks. Om het geheel compleet te maken is er een echte Halloween schietkraam en een kraam om een lekkere suikerspin te halen. Kom jij ook?

Nachtwandeling

Werk aan het Spoel

Ontdek de donkere uiterwaarden

Ook dit jaar organiseren wij weer een natuur activiteit op zaterdag 28 oktober 2023 tijdens Nacht van de Nacht. Ontdek de donkere uiterwaarden rondom Werk aan het Spoel. Programma word zo snel mogelijk bekend gemaakt.

FORTtreffelijk spooktochten

Fort Markenbinnen

Spooktocht en Horror Walkthrough

Oktober is Halloween-maand, dat betekent dat er weer een spooktocht is bij FORTtreffelijk. Het fort opent 27 oktober 2023, van 17.00 tot 19.00 uur haar deuren voor de spannende Halloween griezeltocht De Duistere Gevangenis  voor kinderen tot en met 13 jaar. Voor  (jong) volwassen (vanaf 14 jaar) is er van 20.00 tot 22.00 de The Prison of Insanity. Tijdens deze walkthrough spooktocht zullen groepen een route lopen in en om het fort. Bij deze experience zal er gebruik gemaakt worden van licht- en geluidseffecten en ‘scare actors’.