Kleurplaten

Een kleurplaat staat garant voor een middagje creatief bezig zijn. Niet alleen zijn kleurplaten leuk voor kinderen, maar ze zijn ook best leuk én handig voor ouders.

Kinderen die hun tijd besteden aan het voltooien van een kleurplaat blijven vaak gefocust, ondanks de drukte om hen heen. Dit stelt hen in staat om concentratie- en focusvaardigheden te ontwikkelen, die hen van pas zullen komen op school bij vakken als wiskunde of spelling, zonder dat ze worden afgeleid door hun omgeving.

PRINT ZE UIT OF DEEL DE KLEURPLAAT MET JE VRIENDJES OF VRIENDINNETJES!

STELLING VAN AMSTERDAM

Leuk voor jezelf of voor iemand anders

Rondom de Nederlandse hoofdstad Amsterdam ligt een bijzondere verdedigingsring van 46 forten en batterijen en een grote hoeveelheid aan dijken en sluizen: de Stelling van Amsterdam. De Stelling is een erfgoed van wereldformaat en staat sinds 1996 op de lijst van UNESCO Werelderfgoed. In 2021 werd de Nieuwe Hollandse Waterlinie toegevoegd aan de bestaande werelderfgoedsite Stelling van Amsterdam. Samen heten ze nu de Hollandse Waterlinies.

EEN KASTEEL VOL VERHALEN IN POEDEROIJEN

SLOT LOEVESTEIN

Kleuren & speuren

Ben je helemaal enthousiast na je bezoek aan Loevestein en kun je er geen genoeg van krijgen? Of gewoon op zoek naar een kleurplaat? Wij hebben er een paar voor je klaarstaan! Kies uit een Doolhof, kleurplaat Schutterij, kleurplaat Ridders & Jonkvrouw of Kleurplaat Kasteel.

NIEUWE HOLLANDSE WATERLINIE

FORT AAN DE KLOP

Gek op kleuren?

Het prachtige Fort aan de Klop is gebouwd tussen 1850 en 1852. Het biedt een unieke historische ervaring te midden van de bruisende stad. Gelegen langs de oevers van de Vecht, is het fort gemakkelijk bereikbaar – slechts een kwartiertje fietsen vanaf de beroemde Dom. Download de kleurplaat en laat je creativiteit de vrije loop terwijl je dit historische monument inkleurt. Of je nu een kind of een volwassene bent, deze kleurplaat zorgt gegarandeerd voor plezier en ontspanning.

ROMEINSE LIMES

ROMEINS FORT

Ga thuis aan de slag met de Romeinse tijd

Speciaal voor de Romeinenweek veranderde archeologisch illustrator Mikko Kriek één van zijn tekeningen van limesfort Fectio in een kleurplaat. Leuk voor jong en oud!

Kleur de Batterij aan de Overeindse Weg

FORT DE BATTERIJEN

Welke kleuren gebruik jij voor deze kleurplaat?

De zogenaamde ‘Batterijen aan de Overeindseweg’, werd in 1871-1873 aangelegd en bestaat uit zes objecten waaronder bunkers, een houten artillerieloods en betonnen wachthuis. Het fortterrein is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en ligt aan het Amsterdam-Rijnkanaal, naast de nieuwe fietsbrug die Houten en Nieuwegein met elkaar verbindt.

 

Romeinse Limes

Castellum de Hoge Woerd

Een castellum is een fort voor hulptroepen

Castellum Hoge Woerd is een opvallende, eigentijdse herbouw van een Romeins fort. De herbouw bevindt zich op de exacte locatie van de restanten in de grond en kent dezelfde omtrek en hoogte van de wallen als het origineel.

Vanuit dit fort bewaakten ruim 2000 jaar geleden Romeinse soldaten de rivier de Rijn. Het Castellum ligt namelijk pal aan de Limes: de voormalige noordgrens van het Romeinse Rijk. Tegenwoordig komen op deze historische plek vol archeologische schatten cultuur, natuur en historie op unieke wijze samen door middel van het archeologische museum, het theater, de stadsboerderij en het café-restaurant die zich binnen de muren van het fort bevinden.

 

 

Dit fort ligt in de monding van het Noordzee kanaal

Forteiland IJmuiden

Het grootste fort van de Stelling van Amsterdam

Het fort heeft drie verdiepingen en beschikte over een unieke pantserbatterij met vijf zware kanonnen voor de kustverdediging en een pantserkoepel met twee kanonnen voor de verdediging van de sluizen en het Noordzeekanaal. Het geïsoleerde forteiland is lange tijd verboden terrein geweest en er heerst nog altijd een mysterieuze sfeer.

 

De oudste en langste waterlinie

Zuiderwaterlinie

De Zuiderwaterlinie-kleurplaat is er: kleuren maar!

Ben je onlangs samen met het gezin op ontdekkingstocht geweest in de Zuiderwaterlinie? En hebben er jullie nog geen genoeg van gekregen. Speciaal voor de kleintjes is de Zuiderwaterlinie kleurplaat.