Kleurplaten

Een kleurplaat staat garant voor een middagje creatief bezig zijn. Kleurplaten zijn leuk voor kids is niet alleen tof voor kids, maar ook best leuk én handig voor ouders.

Kinderen die hun tijd besteden aan het voltooien van een kleurplaat blijven koste wat het kost gefocust, ze doen het beste wat ze kunnen, ondanks de drukte rondom hen. Dit stelt hen in staat concentratie- en focusvaardigheden te ontwikkelen, die hen zullen helpen als ze ouder worden op school en wiskunde- of spellinglessen moeten invullen, zonder dat ze last hebben van de drukte rondom.

KLEUR JE EIGEN KASTEEL

KASTEEL MUIDERSLOT

Het Muiderslot is een echte middeleeuwse waterburcht

In 1285 is het Muiderslot gebouwd met één doel: verdediging! Door de jaren heen is het kasteel afwisselend gebruikt, bewoond, bezet, gesloopt, herbouwd en opgeknapt. Sinds 1878 is het een rijksmuseum. Kort daarvoor was het compleet vervallen en zelfs bijna gesloopt. Dat is niet gebeurd dankzij de bemoeienis van Koning Willem I. Het kasteel is gerestaureerd onder leiding van de architect Pierre Cuypers. Je kent hem misschien van het Centraal Station of het Rijksmuseum in Amsterdam.

PRINT ZE UIT OF DEEL DE KLEURPLAAT MET JE VRIENDJES OF VRIENDINNETJES!

STELLING VAN AMSTERDAM

Leuk voor jezelf of voor iemand anders

Rondom de Nederlandse hoofdstad Amsterdam ligt een bijzondere verdedigingsring van 46 forten en batterijen en een grote hoeveelheid aan dijken en sluizen: de Stelling van Amsterdam. De Stelling is een erfgoed van wereldformaat en staat sinds 1996 op de lijst van UNESCO Werelderfgoed.

EEN KASTEEL VOL VERHALEN IN POEDEROIJEN

SLOT LOEVESTEIN

Is je (thuis)huiswerk af? Gym-oefeningen gedaan?

Alle ouders zijn op zoek naar leuke extra’s en afleidingen nu de kinderen thuis zitten i.v.m. de sluiting van scholen door het Corona-virus.

Tip: Print twee exemplaren en stuur er ook één op naar je opa/oma/buurvrouw/buurman/vriendinnetje/vriendje/juffrouw/meester/etc.

NIEUWE HOLLANDSE WATERLINIE

FORT AAN DE KLOP

Gek op kleuren?

Fort aan de Klop is een onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, een militaire verdedigingslinie uit de negentiende eeuw. Het Wachthuis uit 1851 is nu een knusse brasserie met ruim terras. In de oude artillerieloodsen vind je onze vergaderzalen en groepsaccommodatie.

ROMEINSE LIMES

ROMEINS FORT

Ga thuis aan de slag met de Romeinse tijd

Speciaal voor de Romeinenweek veranderde archeologisch illustrator Mikko Kriek een van zijn tekeningen van limesfort Fectio in een kleurplaat.

Kleur de Batterij aan de Overeindse Weg

FORT DE BATTERIJEN

Welke kleuren gebruik jij voor deze kleurplaat?

De zogenaamde ‘Batterijen aan de Overeindseweg’, werd in 1871-1873 aangelegd en bestaat uit zes objecten waaronder bunkers, een houten artillerieloods en betonnen wachthuis. Het fortterrein is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en ligt aan het Amsterdam-Rijnkanaal, naast de nieuwe fietsbrug die Houten en Nieuwegein met elkaar verbindt.

 

Romeinse Limes

Castellum de Hoge Woerd

Een castellum is een fort voor hulptroepen

Castellum Hoge Woerd is een opvallende, eigentijdse herbouw van een Romeins fort. De herbouw bevindt zich op de exacte locatie van de restanten in de grond en kent dezelfde omtrek en hoogte van de wallen als het origineel.

Vanuit dit fort bewaakten ruim 2000 jaar geleden Romeinse soldaten de rivier de Rijn. Het Castellum ligt namelijk pal aan de Limes: de voormalige noordgrens van het Romeinse Rijk. Tegenwoordig komen op deze historische plek vol archeologische schatten cultuur, natuur en historie op unieke wijze samen door middel van het archeologische museum, het theater, de stadsboerderij en het café-restaurant die zich binnen de muren van het fort bevinden.

 

 

Het slot ligt op een unieke plek: waar Maas en Waal samenkomen en Gelderland, Brabant en Zuid-Holland elkaar raken

Slot Loevestein

Kleurplaat van het kasteel en de vesting

Slot Loevestein werd in de Middeleeuwen gebouwd op een strategische plaats in midden- Nederland. In de zestiende eeuw kreeg het de functie van staatsgevangenis en werd het vooral beroemd om de bijzondere ontsnappingen. Later is Slot Loevestein toegevoegd aan de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

De rijke geschiedenis van Slot Loevestein beslaat ruim 650 jaar

Slot Loevestein

Kleuren is niet alleen heel leuk, maar ook nog eens erg leerzaam!

De schutterij of het schuttersgilde was een lokale militie opgericht in de middeleeuwen, bestaande uit burgers, om hun stad of dorp te beschermen en verdedigen bij een externe aanval van bijvoorbeeld rondzwervende roversbenden of vreemde legers en intern de orde te handhaven bij oproer, brand of prominent bezoek.

 

Dit fort ligt in de monding van het Noordzee kanaal

Forteiland IJmuiden

Het grootste fort van de Stelling van Amsterdam

Het fort heeft drie verdiepingen en beschikte over een unieke pantserbatterij met vijf zware kanonnen voor de kustverdediging en een pantserkoepel met twee kanonnen voor de verdediging van de sluizen en het Noordzeekanaal. Het geïsoleerde forteiland is lange tijd verboden terrein geweest en er heerst nog altijd een mysterieuze sfeer.

 

De oudste en langste waterlinie

Zuiderwaterlinie

De Zuiderwaterlinie-kleurplaat is er: kleuren maar!

Ben je onlangs samen met het gezin op ontdekkingstocht geweest in de Zuiderwaterlinie? En hebben er jullie nog geen genoeg van gekregen. Speciaal voor de kleintjes is de Zuiderwaterlinie kleurplaat.