Start Fortenseizoen voor kids

In het weekend van 16 t/m 18 april is de Start van het Fortenseizoen. Dit jaar valt het evenement samen met het Paasweekend, en daarom is het niet twee maar drie dagen feest. Deze dagen begint eindelijk het toeristische seizoen voor de forten, vestingen, kastelen, bunkers en tussenliggend waterlinie erfgoed. Er zijn spannende speurtochten en expedities, buitenexposities en natuurlijk veel paasactiviteiten. Bekijk hieronder leukste en stoerste plekken en activiteiten voor kids.

Liever het complete aanbod voor jong én oud bekijken? Kijk dan op www.startfortenseizoen.nl

Noord-Holland

Fort Kijkduin

Treed in de voetsporen van Napoleon

Sta oog in oog met roggen en haaien in het spannendste fort van Nederland! Het aquarium van het fort had als eerste in Nederland een ‘doorlooptunnel’; een 12-meter lange tunnel waar bezoekers onder water konden lopen en je jezelf werkelijk onder water kan begeven.

Noord-Holland

Fort K'IJK

Belevingscentrum met audiotour

In Belevingscentrum Fort K’IJK komen natuur en het strategische landschap in de Stelling van Amsterdam tot leven. Stemmen van de boswachter en de fortwachter nemen je via de audiotour mee op reis. Verbeelding, projecties, licht en donker laten de unieke architectuur van het fort tot zijn recht komen.

Noord-Holland

Fort Markenbinnen

FORTtreffelijk is dé plek

Een leuk dagje uit iets ten noorden van Amsterdam, doe een spannende escaperoom, actief potje lasergamen, een rondleiding door het bijzondere fort of een andere activiteit… bij FORTtreffelijk is het mogelijk!

Noord-Holland

Forteiland IJmuiden

Beleef een historische dag

Stap aan boord en het avontuur kan beginnen! De grote bunkers, het mysterieuze labyrint van ondergrondse gangen en de koepelzaal met muurschilderingen zijn authentiek gerestaureerd. De ideale omgeving voor een avontuurlijke dag voor het hele gezin.  Avontuurlijk Forteiland is actief, geschiedenis en ontdekken met een  bootovertocht en te gekke activiteiten.

 

 

Noord-Holland

Forteiland Pampus

Een uniek historisch eiland!

Ga voor Pampus tijdens Start Fortenseizoen! Hét eiland van Amsterdam, waar geschiedenis en toekomst samenkomen. Ontdek de belevingsroute of vlieg in een virtuele ballonvaart over de Stelling van Amsterdam.

Noord-Holland

Vestingmuseum Naarden

Bolwerk van Geschiedenis

Als je Naarden Vesting vanuit de lucht bekijkt zie je dat dit dorp binnen een zes puntige stervorm gebouwd is. Op een van die zes punten, bij Bastion Turfpoort, staat het Vestingmuseum. In het museum is er een openluchtgedeelte. Dit is rond de vestingwallen en daar kom je gras, trappen, ruimtes om te klimmen en te rennen en kanonnen tegen. Daarnaast zijn er een aantal ondergrondse ruimtes en voor de kinderen is er een speurtocht.

Zuid-Holland

Vesting Gorinchem

Paaseieren zoeken voor alle kids

Neem je kinderen mee naar Buiten de Waterpoort voor de leukste paaseierenjacht van Gorinchem! Zoek naar het Gouden Konijn of vindt de meeste eitjes en win mooie prijzen! Op Buiten de Waterpoort liggen wel honderden eitjes verstopt.

Utrecht

Fort Hoofddijk

Bezoek de Botanische Tuinen

Kom tropische vlinders kijken, kom klauteren, kom picknicken of loop een speurtocht. Voor kinderen zijn er verschillende leuke activiteiten in de Tuinen.

Utrecht

Fort bij Vechten

Fort & Food

Kom naar de eerste editie van  Fort & Food Paas-editie. Leuk voor het hele gezin met, ambachtelijke friet, familiespeurtocht, steenoven pizza’s, Meneer Smakers-burgers, foodtrucks, schminken, kindervertier, koek & koffie, IJsje en vind het gouden ei

Utrecht

Waterliniemuseum Fort bij Vechten

Ontdek de kracht van het water

In het museum is genoeg leuks te doen voor kinderen. Zo zijn de vaste tentoonstellingen Sterk Water en de Romeinententoonstelling geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. En tijdelijk is er de Kinder-Doe-Expo De Waanzinnige Boomhut editie: Ruimtereis. Gericht op kinderen van 6-12 jaar. Het hele museum is interactief. Zo kan er een stoere virtuele parachutesprong worden gemaakt en is er een speltafel waarbij je door inzet van de waterlinie zelf de vijand kunt verslaan!

Utrecht

Fort Honswijk

Kinderspeurtocht en buitenexpositie

Kom voor natuur, cultuur, de buitenexpo en de vrolijke kinderspeurtocht naar Fort Honswijk. Voor kinderen is er op het fort een leuke en leerzame speurtocht beschikbaar.

Utrecht

Fort bij 't Hemeltje

Spionnenroute

Altijd al in de voetsporen van een spion willen treden? Dat kan op Fort ’t Hemeltje. De spionnenroute voert je over en door het fort met spannende opdrachten. Kraak de code en ontdek het geheim van het fort. De plattegrond met opdrachten is op het fort verkrijgbaar.

Gelderland

GeoFort

Interactief science center waar alles om de aarde draait.

GeoFort is een educatief science center op een spannend forteiland in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Bij GeoFort draait alles om de aarde en maakt de bezoeker kennis met oude en nieuwe Geo-technieken.

Gelderland

Fort Pannerden

Trotseer de elementen!

Ga op expeditie, trotseer de elementen in een escaperoom, luister naar sterke verhalen en geniet van het prachtige uitzicht. Ook is er soldatenmuseum, restaurant met uniek panorama-terras, film en museumwinkel. Spektakelstuk is een nagebouwd kanon dat tijdens demonstraties kan bulderen.

Gelderland

Slot Loevestein

Het stoerste kasteel van Nederland

Een bezoek aan Loevestein is nooit saai. Hier kunnen kinderen namelijk zélf de geschiedenis uitpluizen: speuren, spelen, knallen, kijken, luisteren & leren. Bij binnenkomst overhandigen ze je de sleutel van Loevestein. Hiermee ontdek je van alles over de geschiedenis en verhalen van het slot en de vesting.

Zeeland

Groede Podium

Speel- en bunkerpark middenin de natuur

Groede Podium is een speel- en bunkerpark middenin de Groese Polders. Ontdek de historie van dit park en kom lekker buiten spelen. Speelkubussen, klimtorens, een labyrint, een waterspeeltuin en nog veel meer zorgen voor volop speelplezier.