VriendenLoterij

Ben je in het bezit van een VriendenLoterij VIP-kaart? Dan kun je bij een groot aantal forten en waterlinies met KORTING of zelfs GRATIS de musea ontdekken!

Jouw VriendenLoterij VIP-KAART
In de nieuwe VriendenLoterij ontvang je een VIP-KAART bij jouw deelname. Met deze persoonlijke VIP-KAART heb je gratis toegang bij ruim 125 musea, ontvang je korting op dagjes en avondjes uit en maak je kans om exclusieve evenementen te bezoeken.

Ben je nog geen lid van de VriendenLoterij, wordt dan vandaag nog lid: VIP-KAART aanvragen 

In februari 2022 werd Stichting Liniebreed Ondernemen verrast met een cheque van VriendenLoterij. Inmiddels hebben we ook een heuse VriendenLoterij meespeelpagina. Dat betekent dat deelnemers van de loterij kunnen spelen voor Liniebreed Ondernemen. Dan komt een deel van de inleg ten goede komt aan de forten, bunkers, vestingsteden en waterlinies. Speel je nog niet mee maar heb je wel interesse? Meld je dan aan via deze link. Speel je al mee maar zonder specifiek doel? Dan kan je jouw lot laten koppelen aan Liniebreed via de code 20601. Deze omzetting kan alleen telefonisch via 088-0201020. Wij zijn iedereen dit doet, natuurlijk bijzonder dankbaar! 😊

Het Nederlands Vestingmuseum
Westwalstraat 6
1411 PB Naarden

0356945459

Nederlands Vestingmuseum

25% korting op entreeprijs

Het Nederlands Vestingmuseum is gevestigd op bastion Turfpoort, één van de zes verdedigingswerken van Naarden-Vesting. De vesting is onderdeel van de Hollandse Waterlinies en is Unesco Werelderfgoed. Deze erfgoedlocatie uit de 17e eeuw bevindt zich nog grotendeels in haar oorspronkelijke staat en geeft een goed inzicht in hoe Nederland werd verdedigd met water, forten en vestingen. Op het buitenterrein loopt u rond in een parkachtige omgeving en geniet u van het fraaie uitzicht over de vestingwerken. In de kanonkelders van de kazematten zijn de exposities van het museum.

Waterliniemuseum
Achterdijk 12
3981 HB Bunnik

Waterliniemuseum

€ 2,50 korting per ticket

Ontdek in het Waterliniemuseum de geheimen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, sinds 2021 UNESCO werelderfgoed. Het museum is gevestigd op Fort bij Vechten, een van de grootste en mooiste forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Hier leert u alles over de verdediging van Nederland aan de hand van water. In het museum, maar ook op het terrein komt u van alles te weten over deze unieke plek, die ook nog eens grenst aan de Romeinse Limes.

Geofort
Nieuwe Steeg 74
4171 KG Herwijnen

0345630480

GeoFort

25% korting op entreeprijs

Op dit spannende forteiland draait alles om de aarde! Stap in een lift die zich dwars door de aardbodem boort, raak gedesoriënteerd in de ondergrondse gang, vind je weg als een zalm door het doolhof, schep landschappen in de interactieve zandbak en ervaar Nederland in duizend miljard Minecraft blokjes. Bij GeoFort ervaar je wereldse thema’s op een uitdagende manier. Er is big data nodig om de opwarming van de aarde inzichtelijk te maken. Digitale kaarten laten scenario’s van de stijging van de zeespiegel zien. Een reis naar het diepste van de aarde geeft een beeld van de potentie van thermische energie als duurzame energiebron.

Forteiland Pampus
Herengracht 33 (Opstapplaats veerdienst)
1398 AB Muiden

0294262326

Forteiland Pampus

Gratis Entree

Ga voor Pampus! Beleef op dit unieke eiland tal van historische verhalen en maak in het indrukwekkende fort een fantastische ballonvaart over de Stelling van Amsterdam. Instant vakantiegevoel op maar een half uurtje varen! Pampus is de verhalenverteller van de Stelling van Amsterdam. Hier kom je werkelijk alles te weten over deze bijzondere verdedigingslinie. Er zijn o.a. gidsrondleidingen, een buiten-expo met prachtige blow-up foto’s en de belevingsroute Het verhaal van Pampus. Nieuw is de spectaculaire attractie met de luchtballon: Het geheime wapen van Amsterdam. Vlieg je mee?

Slot Loevestein
Loevestein 1
5307 TG Poederoijen

0183447171

Slot Loevestein

20% korting aan de kassa

Dit slot is meer dan een kasteel. Het is een vesting in de Oude én de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Met haar aarden wallen, dubbele grachten, bastions, arsenaal, bomvrij onderkomen, munitiekelder en het straatje met soldatenhuisjes ademt de vesting nog steeds de sfeer van een 18e-eeuws soldatendorp. Het is ook de plek waar Hugo de Groot wist te ontsnappen in een boekenkist! Loevestein ligt op een unieke plek waar Maas en Waal samenkomen en Gelderland, Brabant en Zuid-Holland elkaar raken.

Grebbelinie Bezoekerscentrum
Buursteeg 2
3927 EJ Renswoude

0850410110

Grebbelinie Bezoekerscentrum

25% korting op entreeprijs

In het Grebbelinie Bezoekerscentrum in Renswoude leert u alles over een van de grootste waterlinies van Nederland. Met film, veldtelefoons, animaties en voorwerpen wordt hier het verhaal verteld van meer dan 200 jaar landsverdediging. Ontdek het indrukwekkende verhaal van de belangrijkste verdedigingslinie van Nederland in de Tweede Wereldoorlog!  Het centrum bevindt zich in het Fort aan de Buursteeg, een perfect startpunt om de uitgebreide linie te ontdekken. Houten soldaten verbeelden de vier periodes waarin de linie een belangrijke rol heeft gespeeld.