Blije deelnemers bij Waterlinie Wandeltocht en fors bedrag opgehaald voor Diabetes Fonds
De Waterlinie Wandeltocht zorgde ook in de editie van 2023 in Utrecht weer voor veel blije deelnemers. Circa 1500 mensen namen deel aan één van de zes routes die de organisatie had uitgestippeld langs forten, bunkers en landgoederen.
Onderweg werden deelnemers verrast en vermaakt door diverse culturele optredens, kunstmarktjes en lekkere snacks. ,,Ongelooflijk hoe mooi de omgeving en de geschiedenis is”, verzucht een deelnemer tevreden bij de finish. ,,Echt een geweldige loop”, lacht een ander bij aankomst. ,,Het is elke editie weer een feest om te zien hoe onder de indruk de deelnemers zijn. Het verhaal van de waterlinies op deze manier te delen met mensen, blijft bijzonder”, stelt ook Mattijn Boerkamp namens de organisatie.
Gezelligheid en gezondheid hand in hand
Dat gezelligheid en gezondheid hand in hand kunnen lopen, bewees het wandelevent weer. Bij de start/finish op het terrein van Stadion Galgenwaard was het vanaf half acht ’s ochtends tot het einde van de dag een gezellig sfeer. Met vertrekkende en arriverende wandelaars die veelal in kleine gezelschappen de tocht liepen. ,,Je ziet dat een evenement als dit aangegrepen wordt om samen te zijn. Quality time met je gezin, familie of vrienden als afwisseling voor de volle agenda’s die we allemaal hebben”, ervaart Boerkamp. Dit jaar zag de organisatie bovendien ook dat meerdere groepen collega’s samen de tocht liepen. Niet alleen organisaties zoals het Diabetes Fonds en ROC Midden Nederland (beiden ook partners van het evenement) kwamen met teams, maar ook bedrijven. ,,Het is toch een goede activiteit om als team te doen, waarbij je tot heel andere gesprekken komt dan op kantoor”, ziet de organisatie.
Plandelen voor poffertjes, geld ophalen voor Diabetesfonds
Met bewustzijn voor het mooie natuurgebied waar de routes doorheen lopen, besteedt de organisatie aandacht voor duurzaamheid. Met het stimuleren van ‘bring your own’-bekers tot het uitnodigen van de KlimaatKermis en Wastebar op het start/finishterrein. En ook Plandeman Anton Damen kwam veelvuldig voorbij op de socials van de tocht en deed al een eerste opruimronde. ,,We hebben mensen op die manier gestimuleerd om te plandelen en niet alleen hun eigen, maar ook zwerfafval mee te nemen dat ze tegenkwamen onderweg.” Dit kon bij de finish weer ingeleverd worden bij bijvoorbeeld de Wastebar in ruil voor versgebakken poffertjes.
Met de wandeling in het linielandschap werd ook geld opgehaald voor het Diabetesfonds. Diverse deelnemers maakten een speciale Diabeat!it pagina aan en per inschrijving heeft ook de organisatie een afdracht gedaan. In totaal werd er 10.872 euro opgehaald voor betere behandeling en genezing van diabetes door onderzoek.
De Hollandse Waterlinies
De Waterlinie Wandeltocht bezorgde de deelnemers de unieke mogelijkheid om het bijzondere verhaal van de Hollandse Waterlinies te ontdekken. Tijdens het wandelfestival liepen de mensen dwars door dit UNESCO werelderfgoed. Een verdedigingslinie van honderden kilometers lang, met forten, vestingen en kastelen. En daartussen een groen, waterrijk landschap. De Hollandse Waterlinies, bestaande uit de Nieuwe Hollandse Waterlinie én de Stelling van Amsterdam, vormden een belangrijk onderdeel van de verdedigingslinie van Nederland in oorlogstijd. Dit systeem van dijken, sluizen, kanalen, forten en bunkers is in vredestijd moeilijk te zien. Maar tijdens de Waterlinie Wandeltochten werden de verborgen verhalen op een bijzondere manier ontrafelt en voorzien van fijne muziek en optredens
www.waterliniewandeltocht.nl