Take-away

Op verschillende forten is de horeca helaas gesloten in verband met de corona maatregelen. Jammer genoeg kun je dus niet naar binnen of op het terras plaats nemen. Gelukkig bieden veel forten Take-away met koffie, lunch of wat lekkers. Hieronder hebben wij aantal suggesties voor je op een rijtje gezet:

Nieuwe & Oude Hollandse Waterlinie

Fort Nieuwersluis

Genieten van verse koffie met zoete lekkernij

Op zondag van 10.00 tot 17.00 uur kun je in de KazerneKeuken op Fort Nieuwersluis terecht voor heerlijke koffie en thee, zelfgemaakte taart en andere zoete lekkernijen. Bij mooi weer zijn ze soms doordeweeks ook open, check hun Instagram of Facebook voor je bezoek.

Stelling van Amsterdam

Fort Diemerdam

Paviljoen Puur

Op zondagen is de To Go geopend op Fort Diemerdam. Deze plek is in alle opzichten uniek vanwege de historische ligging. En het paviljoen is een echt architectonisch hoogstandje.

Nieuwe Hollandse Waterlinie

Fort Vuren

De Fortwachterij is dé plek voor een lekkere lunch

De Fortwachterij van Fort Vuren is dé plek voor een lekkere lunch.  Tijdens de lockdown is het fort open op zaterdag en zondag van 11.00 tot 16.00 uur voor Take-away. Maar tijdens het Paasweekend is het fort ook extra open op maandag, Tweede Paasdag, van 11.00 tot 16.00 uur. Ga er heerlijk wandelen in de buurt en kom hier langs voor een warme kop tomatensoep of een lekkere pistolet met huisgemaakte tonijnsalade. Ook kun je op het fort 4 fietsen huren om een prachtige fietstocht in de buurt te maken. Zoals het Rondje Diefdijk (59 km) of de Vestingdriehoek waterlinieroute (40 km).

Nieuwe Hollandse Waterlinie

Werk aan het Spoel

Fietsers en wandelaars opgelet! Bij droog weer is Caatje open voor “Coffee to go”, een kop soep en ander lekkers op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.
Ook is er Caatje’s Plukplank  beschikbaar, deze bestel je eenvoudig online via hun website.

Nieuwe Hollandse Waterlinie

Geofort

Speurtuin en Take Away bij Wereldpan

Heb jij zin om met je gezin even de buitenlucht in te gaan? Kinderen kunnen weer klimmen en klauteren op het GeoFort in de openbare speurtuin op het forteiland. De poorten van het GeoFort zijn geopend van 11:00 tot 17:00. Ook het pannenkoekenrestaurant de Wereldpan is open voor Take-away. Kom dan in het weekend naar de openbare speurtuin op het GeoFort. Alleen de openbare speurtuin is geopend.

Zuiderwaterlinie

Fort Sabina

Mooie wandeling met Kletsmajoor take-away

Iedere kan je zaterdag & zondag van 11:00 tot 16:00 uur weer op het fort terecht. Voor een frisse neus tijdens een mooie wandeling over de 12ha natuur. Ook kan je wat lekkers afhalen bij de Kletsmajoor Take-away. Om mee te nemen hebben we o.a. lekkere soep, een heerlijk broodje kroket of bal

Nieuwe Hollandse Waterlinie

Fort bij Nigtevecht

Take Away met warme dranken met versnapering

Verscholen in het groen ligt Fort bij Nigtevecht aan een rustig weggetje bij het Amsterdam-Rijnkanaal. Ontdek het fort tijdens een wandeling of een fietstocht. Op zaterdags en zondags is het “Knakenfort” geopend van 11:00 tot 16:00 uur. Ze hebben alle warme dranken, huisgemaakte taarten, snacks, tosti en quiche.

Nieuwe Hollandse Waterlinie

Fort Lunet IV

Gelegen in een groot stadspark in Utrecht

Fort Lunet IV is weer open voor Take-away De Take-away is van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 uur en 15.30 uur geopend. Warme dranken en gebak zijn elk moment van de dag te bestellen aan de deur. Broodjes kun je vooraf telefonisch bestellen zodat ze tijd hebben deze te maken en er geen rijen ontstaan. Je kunt ook een broodje aan de deur bestellen, terwijl het broodje wordt gemaakt kun je even te gaan wandelen zodat er geen mensen voor de deur blijven staan.

Stelling van Amsterdam & Nieuwe Hollandse Waterlinie

Fort Uitermeer

Paviljoen Uit & Meer

Op Fort Uitermeer in Weesp zit Paviljoen Uit & Meer, waar je heerlijk kunt neerstrijken na een fietstocht of wandeling. Ze hopen je gauw weer te mogen verwelkomen in hun knusse Paviljoen of op het ruime terras met fantastisch uitzicht. Maar voor nu alleen Take-away op de zondagen van 11.00 tot 16.00 uur. Je kunt een kopje koffie, thee, chocolademelk of frisdrank met taart of een broodje kroket, frtites etc bij ze afhalen.